Disco vremeplov – akcija

“Disco vremeplov” žurka održana je u četvrtak 6. oktobra 2022. u klubu “The PUB” u Novom Sadu.

Kako je oktobar u Rotariju mesec borbe protiv siromaštva, sav prihod od ove akcije usmeravamo na uređivanje dečijih toaleta u osnovnoj školi “Mileta Protić” iz Tovariševa.

Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje, RC Novi Sad, RC Alma Mons, RC Rijeka, Lajons klub “Mileva Marić Ajnštajn” i “The PUB” zaposlenima koji su se uključili u ovu akciju a naš klub je tom prilikom sakupio 110.000 dinara.

U školi “Mileta Protić” iz Tovariševa je oko 25% dece romske nacionalnosti, koja dolaze sa margina egzistencije, iz apsolutno nepodsticajnih uslova i bez ikakvog obrazovanja. Upravo zbog ove grupe dece, škola je među prvima u Srbiji, uvela romski jezik sa elementima nacionalne kulture. Ove godine škola je dobila i romskog asistenta, kako bi se olakšao rad sa decom romske populacije i više njih uključilo u predškolsko i osnovno školsko obrazovanje i vaspitanje. Selo je osiromašeno i uglavnom ga obrazovani napuštaju, a nekada je važilo za jedno od najrazvijenijih u ovom delu Bačke. I pored svih teškoća, učenici ove škole su osvajali medalje i na Republičkim takmičenjima.

U “Disco vremeplovu” za non-stop miks disko hitova, bio je zadužen DJ Vladimir Mušicki, član Rotari kluba Neoplanta. 🌱 Vladimir je autor muzičke emisije “Vremeplov”, koja se više od decenije emituje na brojnim radio stanicama širom Srbije.

decor