Svečano posađeno drvo japanske trešnje u dvorištu Sinagoge u Novom Sadu

Obeležavanje početka rada Rotari kluba Neoplanta.

Rotari klub Neoplanta svečano je posadio drvo ukrasne japanske trešnje (Prunus serrulata “Kiku-shidare-zakura”) kao simbol osnivanja kluba, kao “novi sad”, novi početak – uz pomoć i podršku predstavnika Jevrejske opštine Novi Sad i JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad.

Akcija sadnje obavljena je u subotu 12. novembra 2022. u 11 časova uz prisustvo članova kluba, predstavnika Gradskog zelenila i prolaznika.

Klub je pažljivo odabrao sadnicu koja bi se uklopila u teren ali i kulturno-prostornu celinu dvorišta Sinagoge uz konsultacije sa predstavnicima JKP “Gradsko Zelenilo” i uz saglasnost Jevrejske opštine Novi Sad. Ovo je treće drvo u nizu koje će krasiti dvorište Sinagoge. Nadamo se da će naši sugrađani svakog proleća uživati u lepoti raskošnih, padajućih grana prekrivenih ružičastim cvetovima po kojima je ovo drvo nadaleko poznato i van granica Japana.

Našu planetu nismo nasledili od naših predaka, kako kaže indijanska izreka, već smo je posudili od naših potomaka.

Svako od nas treba proaktivno i odgovorno da se ponaša, da brine i doprinosi pre svega očuvanju neposrednog okruženja i prirode a time može uticati na očuvanje planete u celini za buduće generacije.

Novi Sad, 12.11.2022. godine

Sadnja drveta ukrasne japanske trešnje u dvorištvu Sinagoge u Novom Sadu

decor