Dodela mBot robota i dronova novosadskim osnovcima

Dodela donacije digitalne opreme održaće se 22. septembra u 10 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg, ul. Antona Čehova 4 u Novom Sadu. Rotari klubovi iz Novog Sada će biti domaćini direktorima i nastavnicima informatike i osnova tehnike iz Novog Sada kao i iz susednih gradova i opština: Bački Petrovac, Vrbas, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Bačka Topola, Apatin, Kula i Odžaci.

Na osnovu potpisanog Memoranduma sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije “Za lepšu školu” do sada je donirano 600 računara za 120 škola, 500 mBot robota za 100 škola i 670 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton.

Zahvaljujući podršci Rotari Fondacije, USAID i velikog broja rotarijanskih prijatelja iz inostranstva i naše zemlje novih 500 mBot robota i 200 dronova biće dodatno donirano.

Donacija je nova prilika da doprinesemo kvalitetnijem procesu učenja kod dece a njihovim nastavnicima unapredimo rad. Briga o pismenosti i obrazovanju utiče na lične sposobnosti i na kvalitet života svakog pojedinca. U mnogim delovima sveta deca i mladi se i dalje suočavaju sa brojnim preprekama kako bi ostvarili svoje potencijale baš u nedostatku obrazovanja.

Društvene i tehnološke promene su toliko brze i velike da ova tema nikada neće biti prevaziđena, naročito što pojam pismenosti danas podrazumeva i digitalnu i informacionu pismenost.

Obrazovanje je danas više nego ikada važno za sve generacije.

decor