Festival “Znanjem za budućnost” stiže u Novi Sad

Novi Sad, 22. mart 2023. – Takmičenje novosadskih osnovaca u upravljanju dronovima

U okviru festivala „Znanjem za budućnost“ u subotu 25. marta 2023. godine sa početkom u 12 časova u osnovnoj školi „Sonja Marinković“ (ul. Puškinova 28) u Novom Sadu održaće se takmičenje osnovaca u upravljanju dronovima.

Festival „Znanjem za budućnost“ ove godine održaće se širom Srbije. Pored Novog Sada događaji će se održati i u Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Boru, Nišu, Užicu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Pazaru.

Organizator festivala je Rotari klub „Čukarica“ iz Beograda uz podršku Rotari klubova Novi Sad i Neoplanta i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Na osnovu potpisanog Memoranduma sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije “Za lepšu školu” do sada je donirano 600 računara za 120 škola, 500 mBot robota za 100 škola i 670 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton. 

Zahvaljujući podršci Rotari Fondacije, USAID i velikog broja rotarijanskih prijatelja iz inostranstva i naše zemlje septembra meseca prošle godine donirano je novih 500 mBot robota i 200 dronova osnovcima širom Srbije.

Festival i dosadašnje donacije su prilika da doprinesemo kvalitetnijem procesu učenja kod dece a njihovim nastavnicima unapredimo rad. Briga o pismenosti i obrazovanju utiče na lične sposobnosti i na kvalitet života svakog pojedinca. U mnogim delovima sveta deca i mladi se i dalje suočavaju sa brojnim preprekama kako bi ostvarili svoje potencijale baš u nedostatku obrazovanja.

Društvene i tehnološke promene su toliko brze i velike da ova tema nikada neće biti prevaziđena, naročito što pojam pismenosti danas podrazumeva i digitalnu i informacionu pismenost. Obrazovanje je danas više nego ikada važno za sve generacije.

decor