Pozivnica za čarter proslavu 2023

Dragi prijatelji u Rotariju,

Članovi Rotari kluba Neoplanta pozivaju vas na čarter proslavu i koktel večeru u subotu 25. februara 2023. godine u Muzeju Vojvodine od 19 časova. Sredstva, prikupljena tokom proslave, biće donirana Muzeju Vojvodine, u svrhu unapređenja pristupačnosti.

Na čarter proslavi održaće se i degustacija vina od autohtonih i lokalnih sorti fruškogorskog vinogorja kao i obilazak muzeja.

Pored stalne postavke koja obuhvata period od osam hiljada godina i prezentuje razvitak ljudskog društva na tlu današnje Vojvodine, Muzej Vojvodine koji je osnovan 1847. godine ima i jedinstvenu arheobotaničku baštu u ovom delu Evrope, gde niču biljke koje su naši preci gajili još pre 45.000 godina a koja se nalazi pored ulaza u sam Muzej.

Fruška gora je najznačajnije vinogorje u Srbiji i svakako jedno od najznačajnijih na Balkanu. Na njoj se nalazi najveći broj vinarija u Srbiji, a neguje tradiciju gajenja grožđa i spravljanja vina još od rimskog cara Probusa.

Veliki segment kulturnog nasleđa koji još uvek ne doživljava adekvatnu valorizaciju, jesu lokalne sorte vinove loze – autohtone, odomaćene i novostvorene.

Svako druženje, okupljanje ili proslava lepši su uz čašu vina jer ono inspiriše. U okviru naše čarter proslave, kao što je i ime našeg kluba „Neoplanta“, novi sad, novi zasad, nova plantaža, posvetićemo posebnu pažnju nekim od sorti koje čine identitet Fruške gore. Gosti će imati priliku da se upoznaju sa vinima:

Degustaciju će voditi Pavle Radanović, sertifikovani somelije.

📌 Datum: subota, 25. februar 2023. godine
Mesto: Muzej Vojvodine ul. Dunavska 35-37, Novi Sad (mapa)
Vreme: od 19 do 22 časa
Dress code: elegant
Kotizacija 3.500 din. (koktel večera)

decor