Sporazum o saradnji sa Muzejom Vojvodine

U sredu 18. januara 2023. godine u Novom Sadu, Rotari klub Novi Sad – Neoplanta i Muzej Vojvodine potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Buduća saradnja odnosi se na organizovanje zajedničkih događaja humanitarnog karaktera, organizovanje zajedničkih događaja sa ciljem zaštite i promocije kulturnog nasleđa i nastupi na skupovima na kojima se prezentuju zajednički rezultati.

Veoma nam je drago i radujemo se novom, ovom za nas značajnom partnerstvu u realizaciji budućih projekata koji će imati za cilj zaštitu kulturnog nasleđa kao i organizovanju humanitarnih akcija. 🌱 🏛️

Muzej Vojvodine je osnovan 14. oktobra 1847. godine i nosilac je tradicije čiji počeci su vezani za Maticu srpsku. Stalna postavka pruža posetiocima široku sliku prošlosti ovog kraja. Izloženi predmeti svedoče o trajanju ljudskih zajednica i kultura od paleolita i mezolita do prvih ljudskih tragova kod Iriga starih oko 70.000 godina. Bogata muzejska kolekcija broji preko 400.000 predmeta 🏺 i više od 50.000 publikacija. 📚

Pored stalne postavke koja obuhvata period od osam hiljada godina i prezentuje razvitak ljudskog društva na tlu današnje Vojvodine, ima i jedinstvenu 🌿 arheobotaničku baštu u ovom delu Evrope, gde niču biljke koje su jeli naši preci još pre 45.000 godina a koja se nalazi pored ulaza u sam Muzej.

Muzej Vojvodine omogućava i virtuelne ture i izložbe posetiocima svog sajta kao i interaktivni strip u proširenoj stvarnosti – Zlatni šlem.

www.muzejvojvodine.org.rs

decor